Activiteit

Zandstralen

De bewerking van metaaloppervlakken vergt steeds een grondige voorbehandeling.De Straaltechniek laat ons toe diep te reinigen zodat alle onvolmaaktheden, vuilresten, roest en verflagen verwijderd zijn doordat er kan over gegaan worden tot verdere afwerking. Onder hoge druk wordt een straalmiddel tegen het oppervlak gespoten zodat dit tegelijkertijd gereinigd en ruw gemaakt word.


Color PaletteKlik hier om al onze kleuren te bekijken.

Metalliseren

Metalisatie is een techniek om ruwe onbewerkte oppervlakken te voorzien van een beschermlaag. De dikte van de laag kan geregeld worden naar wens. Een op draad getrokken zink/aluminium verbinding word gesmolten en met hoge druk tegen het oppervlak geblazen. De koude temperatuur van het oppervlak zorgt voor onmiddellijke stolling van de coating zodat deze vasthoudt aan het object.


Color PaletteKlik hier om al onze kleuren te bekijken.

Poederlakken

Poederlakken, ook wel poedercoaten of poederverven genoemd, is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt. Poederlak wordt in z’n breedste vorm toegepast op verschillende metalen variërend van dun plaat- en profielmateriaal tot en met zwaar constructiestaal. Het wordt tevens op bescheiden schaal toegepast op hout (mdf/hdf). De verf is niet vloeibaar maar wordt geleverd in poedervorm. De poederdeeltjes bevatten bindmiddel, pigment en hulpstoffen.


Color PaletteKlik hier om al onze kleuren te bekijken.

Parelstralen


Parelstralen is een bewerkingstechniek, waarbij met glazen kogels (glasparels) een oppervlak van een relatief zacht materiaal wordt bekogeld. Hierdoor worden de mechanische eigenschappen verbeterd. Wordt daarentegen gebruikgemaakt van gebroken glaskorrels, dan wordt het oppervlak ontdaan van verontreinigingen en opgeruwd. In dat geval is de bewerking gelijk aan die van zandstralen. In plaats van zand wordt dan glas gebruikt. Het is dus zeer belangrijk om bij het glasparelstralen, om het oppervlak te verbeteren, geen gebroken glazen korrels te gebruiken.

Color PaletteKlik hier om al onze kleuren te bekijken.